Jedlo v Chorvátsku
Pri Vašej dovolenke v Chorvátsku by ste nemali nenavštíviť chorvátsku reštauráciu, kde Vám ponúknu pravú chorvátsku domácu kuchyňu. Medzi tunajšie špeciality patria samoborské klobásy, tvaroh s kyslou smotanou, ovčí syr z Pagu. Za ochutnanie každopádne stoja jedlá z jahňaciny, rýb a plodov mora. Ako dezert Vám Chorváti naservírujú závin s ovocím.
Kvalitnou súčasťou chorvátskeho menu sú alkoholické nápoje. V prvom rade sú to vína, či už červené (merlot, opolo, kabernet. plavac) a taktiež biele (malvazija, pinot, pošip, kujundžuša, rizlink, graševina, žlahtina, tramín, burgundské a muškát). Ak bývate v kempoch a varíte si sami, bola by škoda aspoň zopár krát nenavštíviť reštauráciu s miestnymi chorvátskymi špecialitami. V reštauráciách netreba zabúdať na sprepitné, ktoré nie je zahrnuté v cene, to znamená, že ho čašníci očakávajú. Malo by mať výšku asi 10% z platenej sumy.